front_1.jpgfront_3.jpgbild_5.jpgbild_12.jpgfront_2016.jpgbild_6.jpgbild_7.jpgfront_2.jpgfront_4.jpg

Lyckat avslut av Treskerundan

I Lördags körde vi vårt första vintertest/tävling inför SM säsongen 2016, tävlingen var Treskerundan i Arvika med start och mål i Gunnarskog. Victor och kartläsaren Stefan Ahl Wäxjö MS skulle under dagen avverka dryga fem mil specialsträckor innan de nådde slutmål. Målet för dagen var att känna på underlaget inför SM premiären i Gävle om två veckor.

Det blev en lugn och sansad inledningen på tävlingen men när allt väl började funka och besättningen kände sig mer bekväma ökades farten successiv och i slutet av tävlingen var de med och slogs om topptiderna i Gr H klassen. Tillslut spurtade Victor och Stefan in på en fin femte plats i klassen, vilket kändes som lyckad testtävling där de verkligen kände att de hittade mycket förtroende och fart inför SM.

treskerundan-16

Kullingstrofén

I helgen kördes Kullingstrofén med Herrljunga som huvudort, en av Sveriges största rallytävling som kördes ihop med Svenska Rallycupen iår. Det var tuffast möjliga motstånd denna dagen med över 40 st deltagare i klassen A-förare Gr H.

Victor och Jonas inledde tävlingen i ett högt tempo ifrån start på tävlingen, vi förvånade oss själva under dagen då vi höjde ribban riktigt ordentligt under dagen och vi utvecklades väldigt mycket med bilen. Det var tufft att kunna hänga med högst upp i klassen då vi har en något motorsvagare bil för att köra i trimmat 2wd som vi gjorde under dagen.

Vi slutade dagen på en 15:e plats i klassen som vi är väldigt nöjda med vi passade även på att vara snabbast av alla Gr N och R2 bilarna som vi tävlar emot när det är JSM. Vi konstaterade att vi tagit ett stort steg i rätt riktning med bilen och det känns väldigt bra inför framtiden.

Nästa tävling blir Rally SM #4 som går avstapeln i Askersund den 22 Augusti, vi ser fram emot den tävlingen för att se vad vårt nya tempo räcker till där!
vikke kullings

Storfors rallyspecial

Vi efteranmälde oss till Storfors rallytävling Storfors Rallyspecial för att få upp farten lite till innan Kullingstrofén, med i högerstolen för dagen var Philip Arvidsson som är ny i gemet och behöver erfarenhet inför framtiden.

Två sträckor skulle köras två gånger under dagen. Tävlingen inleddes med en typisk Värmlandsväg, snabb och rytmisk där det gällde att hitta rätt linjer för att åka fort. Tyvärr hittade vi inte den sista farten där för att kunna vara med helt i toppen. Andra sträckan funkade bättre och avslutades på en Folkracebana.

Nu skulle samma sträckor köras en andra gång där vi fick allting att stämma bättre och det kändes riktigt bra.

Tyvärr tappade vi för mycket dyrbar tid i början av tävlingen och resultatet blev en blygsam 11:e plats i klassen A-förare Gr H.

Test inför höstsäsongen

Efter testet i Malexander skickades växellådan iväg på översyn inför andra halvan av säsongen. Vi valde att testa så allt fungerade med att köra som 00-bil i Nyköpings tävling Nyckeljakten och vi skrev egna noter vilket är en nyttig erfarenhet.

Nu ser vi fram emot sommaren och höstens tävlingar! :)

nyo test 00

Test i Malexander

Några veckor efter SM tävlingen i Karlskrona körde vi ett lyckat test i Malexander skogarna för att utvecklas mer med bilen och bli tuffare i bilkörningen.

Totalt blev det 5,6 km fullfarts körning under dagen!

test malex

Joomla templates by a4joomla